Produkt byl úspěšně přidán do nákupního košíku
Počet
Celkem
0 ks zboží. 1 produkt v košíku.
Celkem za produkty:
(s DPH)
Celkem za doručení: (s DPH)
Doručení zdarma!
Celkem
(s DPH)

Rýže CARNAROLI 500g
Nové
DOČASNĚ VYPRODÁNO.
Rýže Carnaroli je považována za nejlepší rýži na pravé italské risotto.
Rýže Carnaroli má dlouhá, velká, baculatá zrna. Zrna při vaření uvolňují velké množství škrobu a zároveň si uchovávají pevné jádro, rýže tak po vaření zůstane "al dente".
Risotto (rizoto) připravené z rýže Carnaroli je krémovější a je i chuťově o třídu lepší (díky velkému obsahu škrobu, který na sebe váže aroma a chuť všech přísad).
Tato rýže je pro svou snadnou přípravu doporučována i naprostým začátečníkům, protože se nerozvaří.
Parametry
Hmotnost | 500g |
Více informací
Složení:
italská rýže Carnaroli – vyhlášená kulatozrnná rýže s vysokým obsahem škrobu ideální na přípravu italského risotta.
Příprava:
Základní recept na risotto
V hrnci zpěňte na olivovém oleji nakrájenou cibulku, poté přidejte rýži a krátce orestujte. Připravte si vodu (na 250 g rýže cca 750 ml), kterou za stálého míchání postupně přilévejte k rýži. Osolte dle chuti, případně přidejte různé druhy zeleniny, hub, masa či mořských plodů. Celková doba přípravy je cca 20-25 minut. Na závěr vmíchejte do rýže kousek másla na zjemnění a parmazán.