Minestrone di pasta

Zima, šedivé dny a chladné večery vybízí k tomu uvařit si dobrou horkou polévku víc, než kterékoliv jiné období v roce. Proto pro vás máme tip na hustou zeleninovou polévku Minestrone di pasta, která zahřeje nejen tělo, ale i duši 🥰
 
Jen s pár ingrediencemi za několik minut vyčarujete výbornou polévku, na které si pochutnají děti i dospělí. Jaké těstoviny do polévky zvolíte je jen na vás. My doporučujeme buď široké nudle a nebo mušličky, které v husté polévce s kousky zeleniny výborně vyniknou díky své textuře a velikosti. 
 
Co budete k vaření potřebovat?
 
🫒 trochu olivového oleje
🧅 1 větší cibuli
🥕 3 střední mrkve
🥔 4 menší brambory
🫛 200g mraženého hrášku
🧂 špetku soli
 🐚polévkové těstoviny (my jsme si pro tentokrát vybrali mušličky) 
🧀 na závěr trochu parmazánu
🫗 a samozřejmě vodu (my jsme použili 1,5 litru, ale záleží, jak hustou polévku máte rádi)
 
Přísady
 
A jak na to?
 
Na olivovém oleji si orestujte nadrobno nakrájenou cibulku. Jakmile zezlátne, přidejte k ní mrkev nakrájenou na kolečka a brambory na malé kostičky. A také hrášek, klidně přímo z mrazáku. Nezapomeňte osolit! Všechno restujte přibližně 5 minut, dokud vám zelenina krásně neprovoní kuchyni. Pak ji zalijte vodou podle vaše gusta. Ničeho se nebojte, vodu můžete vždy dolít i později, kdyby vám polévka příliš zhoustla. Přikryjte pokličkou a vařte do změknutí zeleniny. Potom rovnou do polévky nasypejte nudle nebo mušličky a pokračujte ve vaření dokud nejsou těstoviny “al dente”. Nezapomeňte polévku ochutnat, případně dosolit nebo přidat vodu. Jakmile jsou těstoviny tak akorát, odstavte polévku z plotny a ještě vmíchejte nastrouhaný parmazán. Dodá polévce krásně krémovou chuť, ale pokud jej zrovna doma nemáte, klidně jej vynechejte. Et voilà… Máte hotovo! Teď už stačí jen naservírovat a vychutnávat.
 
Minestrone
 
A pokud vás kromě vaření zajímá také trocha nudlová teorie, určitě si přečtěte článek o naší Nudlové rodince - pokud jste to ještě neudělali. Dozvíte se třeba, kdo je ryzí Moravák každým coulem a jak to, že někteří její členové mají v krvi trochu slunečné Itálie. 
 
Nezapomeňte nás také sledovat na našich sociálních sítích - Facebooku a Instagramu - kde, krom jiného, brzy objevíte tento recept ve video podobě. A také nám tam můžete dát vědět, zda jste polévku vyzkoušeli a jak se vám vydařila.
 
Přejeme vám dobrou chuť a fajnový den!